Saturday, January 31, 2015

Close the Door

Hei kaikki te loistavat ihmiset siellä ruudun toisella puolella! Ajattelin tällä kertaa tehdä postauksen omasta huoneestani. Se ole kovin kummoinen millään lailla, sillä opiskelijabudjetilla ei pahemmin sisusteta, eikä vuokrakämppää saa tuunailla. Suurin osa kalusteistakin on kulkenut minulla 16-vuotiaasta lähtien, kun muutin ensimmäiseen yksiööni. Tänä päivänä vietän yhteiseloa kahden kämppiksen kanssa ja osa vanhoista kalusteista on pitänyt jättää äidin luokse. Minulla on tätä nykyä siis esiteltävänä vain huone, ei kokonaista asuntoa. (Toisaalta voisin kyllä mieluusti tehdä postauksen siitä miten paljon parmesaania meidän jääkaapissa on.) Tästä tulisi pitkä sepostus, mikäli alkaisin joka laatikon sisällön esitellä (eikä kukaan sellaista haluaisi lukea), mutta tervetuloa nyt ainakin pintapuolisesti kurkistamaan Maristolan piilopaikkaan! Pahoittelen kuvien epäselvyyttä. Talvella on ihan mahdoton saada tarpeeksi valoisia kuvia!

Hello wonderful readers! Today I am going to introduce you my room. It is not so special in any way because it is impossible for me as a student to buy expensive furniture - or even decorate properly since we are only renting this apartment. Most of the furniture that I own have been with me since I was 16 and moved to my first own studio apartment. Though all of them don't even fit into my room anymore, since nowadays I share an apartment with two housemates. I won't show ALL of the stuff that I have because this entry would be too long then (and I'm sure that nobody would read even a half of it). But all right, let's take a peek at my room! I apologize that some of the pictures are so blurry. It is so dark in here all the time!


Tältä huoneessani siis näyttää. Sen verran olen siisteyspropagandaa harrastanut, että sänky on poikkeuksellisesti pedattu, mitä se oikeasti kovin harvoin on. Huone olisi melko tilava ihmiselle, joka muuttaa omilleen ensimmäistä kertaa, mutta koska minulle on vuosien varrella jo kertynyt niin paljon kalusteita ja tavaraa, on huoneessani vähän ahdasta. Sen takia matkalaukut ja muut ovat näkyvillä.Työpöydän takana on kolme korillista vanhoja mangapokkareita, joista yritän joku päivä hankkiutua eroon. Sen lisäksi sängynalunen toimii oivana säilytyspaikkana ja sieltä löytyy tanssimattoa, matkalaukkuja ja yhdet keijunsiivetin. Keskellä huonetta on vanha kahden istuttava nahkasohva, jonka olen saanut äitini miesystävältä. Se on yksi lempiasioistani koko huoneessa. Sohvat on mukavia otuksia, varsinkin omat.
Sitten löytyy levyhyllyä ja ylibuukattua kirjahyllyä. Kuuntelen laajasti kaikenlaista musiikkia, mutta levyjen fyysisiä kopioita omistan lähinnä japanilaisilta bändeiltä, Se on eräänlainen keräilyharrastus. Televisiossa on pelit ja vehkeet, siis tallentava digiboxi (jota ilman en voi elää) ja DVD-soitin, koska leffoja pitää päästä katselemaan. Ja kyllä, tuo kaasunaamari on kiinni lampussa. Valo sen alla ei tosin ole toiminut enää hetkeen. Lattialla nököttöö myös varsin sievä posliininukke. Minulla on tuollaisia nukkeja muutama, mutta uuteen kämppään mahtui vain yksi, joten päätin ottaa mukaan kaikkein suurimman ja pompööseimmän.

So, this is it. However, a little bit tidier than it usually is. This room would be a perfect size for somebody who is moving for the first time. For me, it is a little bit small because I have so much stuff (I'm almost drowning in it). I store a lot of bags and other stuff under my bed, for example my dance mat. Between my table and bed I also have three baskets of old mangas that I would love to get rid of some day. In the middle of the room I have an old leather couch that my mother's boyfriend has  given to me. It is a best thing in the world to own a couch! 
Then, I also got two CD racks and overbooked bookshelfs. Even though I love to listen all kinds of music I mostly own Japanese music. Collecting Japanese CDs is actually a hobby of mine. Then I've got a TV, a digibox (that records!!) and a DVD player because I love movies. You can probably spot my gas mask also, it is over my lamp. The last thing I want to mention is that beautiful porcelain doll on the floor. I actually have more of those but only one of them fits into my room. I decided to take the biggest and most pompeuse one with me.

Toinen puoli on omistettu vaatteille. Löytyy siis - yllätys yllätys - vaatekaappi. Sisältö on niin räjähdysvalmiina, että en uskalla ottaa kuvaa. Voin harkita sitten, kun maltan sen siivota. Kaapin seinään on porattu kiinni koruteline, jolta suurin osa koruistani löytyy. Kaapin yläpuolella säilytän peruukkeja, joissa on valmiit kampaukset. Suoria peruukkeja säilytän pusseissa lipastossa. Kaapin päällä näyttää olevan myös petivaatteita, koska kaikki eivät mahdu laatikkoon. Korsetit vievät ihan liikaa tilaa. Vaaterekissä roikkuu suurin osa mekoistani ja sen alapuolella korkokenkäni ja platform-saappaat. Bonneteille ei minulla ole kunnollista säilytyspaikkaa, joten myös ne pitävät majaansa rekillä. En voi muuten tarpeeksi korostaa miten paljon rakastan tuota valkoista tiiliseinää!

The other side of the room is for my clothes. You can find - surprise - a wardrobe. The inside of it is so messy that I don't really want to take a picture of it. I've attached a jewelry rack on the wall of the wardrobe and you can probably see it somehow. On top of the wardrobe I store my wigs that have a hairdo. Straight wigs I keep in their own bags in a drawer. Most of my dresses are hanging in the rack that you can see. Also my high heels and platform boots are in my room.  By the way, I don't have enough words to describe how much I adore that white brick wall that our apartment has!
Kirjahyllyjä toisesta kulmasta. Seinällä oleva absinttimainos on suunnitelmissa kehystää, mutta en ole saanut aikaiseksi sitä vielä tehdä. Tykkään ranskalaisista vintage-mainoksista ja minulla on itse asiassa toinenkin samantyylinen (Moulin Rouge -aiheinen), joka valitettavasti ei postauksessa näy. Hyllyjen vieressä pilkahtaa keskeneräinen öljyvärimaalaus, joka nököttää "kootut jätteet"-laatikon päällä. Laatikossa on kaikkea, mikä ei mahdu yhtään mihinkään. Ovelaa tilansäästöä olen harrastanut pääkoristeiden kanssa ja roikotan niitä siis hyllyjen reunoilla.Ylin hylly on pyhitetty kauneustuotteille ja korulaatikoille. Meikit, ripset sun muut ovat jälleen lipastossa poissa tieltä. Matalammassa hyllyssä säilytän muun muassa japanilaisia muotilehtiä (ja näemmä pehmotipua ja Jägermeister-pulloa), esimerkiksi tosi vanhoja Gothic & Lolita Bibleja, ja niitä harvoja mangasarjakuvia, joita vielä luen. Löytyy pari länkkärsarjistakin tuolta jostain. Sitten löytyisi ihan jopa radio ja aivan helvetisti kirjoja, niin kaunokirjallisuutta kuin tietokirjallisuuttakin. Oikeasti minulla on suhteellisen vähän kirjoja (tarvitsen enemmän), mutta huoneen säilytyskapasiteettiin nähden niitä on liikaa. Luen paljon klassikoita, joten kirjoja löytyy Fjodor Dostojevskista Victor Hugoon. Ja tietenkin kaikki Anne Ricen kynästä lähteneet yksitoista Vampyyrikronikkaa. Go Lestat!

Bookshelfs! That absinthe poster that is on the wall should get frames but I haven't bought them yet. I like French vintage posters and actually have another one with Moulin Rouge theme. You can't see it in these pictures, though. That painting on the right corner is an unfinished one. It stands on top of a basket that has random stuff in it that doesn't fit anywhere else. I've saved space with my head accessories and hanged them up on the corners of my shelfs. The uppermost shelf on the right is for my beauty products (though, makeup I keep in my drawer) and trinkets. Below it I have magazines, for example old Gothic & Lolita Bibles, some comics and some mangas that I still read. Apparently there's also a bottle of Jägermeister and a chick plushie on the shelf.  Then I have a radio and many many many books. Okay, I don't actually have that many but considering the lack of space I have too many. I'd love to have more, though. I love old classics and therefore I have books from Fjodor Dostojevski to Victor Hugo. And, of course, I have all the eleven Vampire Chronicles by Anne Rice. Go Lestat!

Yksityiskohta "kauneushyllyltä", joka saattaa saada ainakin muutaman lukijan hörähtämään. Huoneessa oli kuvatessa ihan pirun pimeää, joten pahoitelen, etteivät yksityiskohdat näy ollenkaan. Hyllyllä komeillee siis eräänlainen pikkuisen vitsillä koottu Versailles-alttari, joka on kasattu Versailles:n palatsista ostetun tarjottimen päälle. Samasta linnasta on ostettu myös soittorasia, pieni peltipurkki (sen sisällä oli saippua), minipeili ja hajuvesi. Kyseinen hajuvesi on Princesse Marina De Bourbonin Reverence ja sattuu olemaan lempihajuveteni. Lempihajuveteni se on ihan oikeasti tuoksunsa takia, ei Versailles-statuksensa. Oikeastaan tavarat ovat ihan halpaa turistikrääsää, vaikka palatsista ostettuja ovatkin, mutta ovat niin ihastuttavan kitschiä, että pidän mieluusti esillä. Laatikko hajuveden alla on muuten Venäjältä minulle tuotu tuliainen, mutta kauniin kuvansa ansiosta ansaitsee paikkansa "alttarilla". Jos tunnistatte mangan kuvassa, niin ymmärrätte varmasti sen paikan myös. Kyseessä on siis ensimmäinen osa Riyoko Ikedan mangasta The Rose of Versailles. Sarjakuvana se ei loppujen lopuksi ole niin tajunnan räjäyttävä (vaikka 70-luvun ällösöpön shoujon värikuvat minuun vetoavatkin), mutta animena lukeutuu lempianimekseni Neon Genesis Evangelionin ohella.

A small detail of my "beauty desk" that might make some of you smile. This is what I call as my "Versailles altar" and I keep it like that partly as a joke. The platter, the box made of tin, the mirror, the perfume and the music box are all bought from the Palace of Versailles. The fragrance is Reverence by Princesse Marina De Bourbon and happens to be my favorite perfume. Not because I bought it from Versailles but because I really love the smell. All of those things are actually very cheap tourist stuff but they're so cute and kitsch that I like to show them off. That black box is actually a souvenir for me from Russia but it is so beautiful that it deserves it place on the altar. If you wonder what is that manga doing there, I can tell you that it is called The Rose of Versailles. The manga by Riyoko Ikeda is really not that special (though I really do love those disgustingly cute shoujo painting from the 70s) but the anime based on the manga is one of my favorite animes of all time alongside with Neon Genesis Evangelion. That's why I keep that book there. And yeah, it is a Versailles thing, you know.

Toisen hyllyn päällä on joitakin pikkuisia matkamuistoja, joita olen ostellut. Absinttipullo on peruja Pariisin matkalta, sake arvatenkin Japanista. Edessä huonosti näkyvät snapsilasit on myös tuotu ulkomailta. Löytyy Ranskalasi ja Japanilasi, mutta myös Puolalasi. Sen lisäksi hyllyllä on yksi kehystetty tussipiirrokseni (Sapatti, jonka näet täältä), kultainen ylioppilasruusu ja tupakkakaupasta ostettu vesipiippu. Piippua käytän sangen harvoin, sillä en pidä tupakasta, mutta esteettinen arvo hökötysessä on korkealla. Kuvassa näkyy myös osa kirjoistani, esimerkiksi kokoelma Gil Elvgrenin pin-up-piirroksia ja Malice Mizerin valokuvakirja, Tietokirjoja hyllyllä on muun muassa hulluudesta eri aikakausina, huumeiden kulttuurihistoriasta, taiteesta, viktoriaanisuudesta, rajatiedosta ja... höhö... X-Filesin jakso-opas. Löytyy muuten Satanic Bible ja Raamattu nätisti samalta hyllyltä myös, molemmat kannesta kanteen luettuina. Jos joku luulee näkevänsä Markiisi de Saden tuotantoa niin, noh, sitäkin näköjään on.
Niin, entäs nuo hampaat? Ne ovat minun hampaistani muotilla tehty jäljennös vuodelta 2003. Sain pitää ne, kun minulta otettiin viimeiset hammasraudat pois.

On the second shelf I have small souvenirs. The absinthe bottle is from France and sake from Japan. The shot glasses I've also bought from those countries plus one from Poland. Then there's also one of my framed drawings on the shelf (Sapatti that you can see here), a golden rose that I got when I graduated from high school and a waterpipe, shisha. I don't like tobacco and therefore don't use that thing often but it sure is very beautiful. You can also see some of my books, for example a collection of Gil Elvgren's pin-up art, Malice Mizer art book and some books about insanity, Victorian era, art, the cultural history of narcotics, occultism and... ohoho, an episode guide for The X-Files. I also have The Bible and The Satanic Bible on the same shelf, and both I have read. Do you think that you can see books written by Marquise de Sade? Well, I have that stuff too. 
What about those teeth? They are made with a mold at a dentist in 2003. I got to keep them eventually. 

Työpöytä olisi tämä. Sillä majailee yleensä vähän kaikkea, eikä se ole ikinä erityisen siisti. Painottamisen arvoista on varmaan, että nuo litkut noissa pulloissa ovat tärpättiä, jota käytän öljyvärimaalaksessa. Paperikukka kaljapullossa (en ymmärrä, miksi säilön alkoholipulloja näin paljon) on itse asiassa wanhoissa saatu ruusu tanssipariltani.

This is my desk, as you can probably guess. Usually it is full of random stuff. Those bottles have turpentine in them that I use when I paint with oil colors. That paper flower (which is in a beer bottle because apparently I like to save my bottles) I got from my dancing partner when I had vanhojenpäivä.

Television alla olevissa lipastoissa minulla on taidetarvikkeita ja kaksi laatikollista elokuvia. Keräilin aikoinaan tosi paljon elokuvia, nykyään vähän vähemmän. Hyvin edustettuina ovat David Lynchin, ja Stanley Kubrickin elokuvat, Quentin Tarantinon leffat minulla taitaa olla kaikki, joskaan eivät nimenomaan kaikki juuri tässä kuvassa. En ole ikinä osannut määrittää leffamakuani, mutta ainakin B-elokuvilla on suuri paikka sydämessäni.

In the drawer under my TV I store my DVDs. You can't see them all in this photo. I used to collects movies a lot in the past. I own many movies directed by David Lynch and Stanley Kubrick and I'm quite sure that I have all the movies directed by Quentin Tarantino. I've never been able to tell my favorite movie genre but there's a big place in my heart for B-movies, at least.

Kuten jo alussa sanoin, huone on minulle turvapaikka ja paikka jossa voin olla minä ja kaiken sen keskellä, mistä minä pidän. Siksi huoneessani on niin paljon elokuvia, musiikkia ja kirjoja. Huoneen on oltava paikka, jossa mahdun rauhoittuman, mutta jossa voin myös toteuttaa itseäni. Siksi tarvitsen myös roppakaupalla vaikkapa taidetarvikkeita. Kerran eräs henkilö sanoi minulle, että kotini on kuin leikekirja. Ympäriinsä on ripoteltu kaikki mitä rakastan, vailla linkittyvyyttä toisiinsa.

I would say that my room is my sanctuary where I spend a lot of time. In my room I can be myself and be surrounded by all the things that I love. It is is a place for relaxing but also for my hobbies. One person once said that my room is like a scrapbook where everything that I like is sprinkled around.

1 comment:

  1. olisi ihana nähdä postaus lolitavaatekaapistasi ;_;

    ReplyDelete

:B